24 maj 2022
19:00

FC Trästaden

Referat: Bälaryds IK - FC Trästaden

Det blev ett riktigt målkalas när nybildade Eksjöklubben FC Trästaden gästade Tallåsen för allra första gången. Vi vann med hela 9-0 (6-0) och det var således inte bara regnet som duggade tätt matchen igenom utan även målen. Det var överhuvudtaget en målrik kväll i vår serie. Parallellt med vår match så spelades det två till och sammanlagt så producerades det inte mindre än 23 st mål i dessa tre matcher. Nästan åtta mål i snitt per match. Och nio mål föll alltså på Tallåsen och det var vi som gjorde allihop. Lite extra kul var att målen fördelades på åtta olika målskyttar vilket är ett bra kvitto på att vi har ett starkt lag, ett starkt kollektiv där alla är med och bidrar. Som siffrorna antyder så var detta vår match från första sekunden till den sista. Vi var ett par nummer större än Trästaden denna kväll och siffrorna var klart i underkant. Vi borde ha satt ett antal bollar till då vi kostade på oss att bränna ett knippe dunderlägen som normalt sett brukar sitta och så hade vi några bollar i virket. Men nio mål räcker gott och väl så det är ju en smula onödigt att sitta och ”gnälla” när vi nästan vann med tvåsiffrigt.

Det var en tapper publikskara som hittat ut till Tallåsen trots att vädret lämnade en del i övrigt att önska och de fick se oss rivstarta matchen. Matchklockan hade val bara hunnit ticka sisådär 30 sekunder innan första bollen låg i nätmaskorna och i fjärde minuten kom 2-0. Och sen så rullade det på. Vi hade ett stort boll- och spelövertag och framförallt i första halvlek så gladde vi hemmapubliken med ett fint bollrull med bra rörelse och fantasi. Och vi flyttade boll väldigt bra stundtals och kunde på så sätt dra isär Trästadens låga försvar. I andra halvlek så tappade vi stundtals en del av skärpan och det blev en och annan solorajd för mycket men det är väl nästan oundvikligt att det blir så när man leder stort. Man har sett detta fenomen hända otaliga gånger på tv och då snackar vi välbetalda yrkesspelare. Så inte så konstigt om glada amatörspelare i sexan agerar på samma sätt. Men på det stora hela så var ändå vår andra halvlek helt OK. Det blir rätt tjatigt att sitta här och skriva om hur alla nio målen gick till men låt oss sammanfatta det med att några av målen var riktiga läckerbitar. Lite extra minns man målet som gav 7-0 efter ungefär en timmes spel där Adam Swärd och Liam Lindstrand hade ett härligt väggspel längs kanten innan Liam tunnlade två motståndare och sedan avslutade kliniskt i bortre hörnet. Det var Liams andra mål denna kväll och med detta blev han bäste målskytt. I övrigt kan man även notera att Albin Tagesson satte sitt första mål i A-tröjan och att även mångårige trotjänaren David Claesson också gjorde det. Enligt hans egen utsago är det så även om det låter en smula osannolikt. Men den gode ”Davve” vet såklart bäst hur det ligger till med den saken och då fanns det väl knappast någon mer välförtjänt målskytt denna afton. Vår målvakt Adriano Hadi Wolender hade en mycket lugn kväll mellan stolparna. Trästaden hade egentligen bara ett rejält avslut på mål men det var desto vassare. I inledningen av andra halvlek skapade de sig ett bra läge att reducera men då blixtrade ”Adde” till med en suverän fotparad i den högre skolan och lyckades därmed hålla sin nolla intakt.

Sammanfattningsvis en lika klar som rättvis seger för oss och det var skönt att åter studsa tillbaks upp på vinnarspåret efter torsken mot Torpa. Härnäst väntar en tuff bortamatch mot Bodafors SK på tisdag kväll. Det är inte enkelt att knipa poäng på Emåvallen men vi har gjort det förr och kan göra det igen. Plusbetyg delas ut till hela kollektivet för en väl genomförd match och dobbar delas ut enligt följande: